Site Loader

Sångaren, låtskrivaren och slagverkaren Bunny Wailer, en ikon för reggaemusik, dog i Kingston, Jamaica, på tisdag morgon. Han var 73 år gammal. Wailer var grundare av The Wailers, tillsammans med Bob Marley och Peter Tosh.

Hans död rapporterades inledningsvis av Jamaicas tidning Observer, som sa att han hade varit sjuk sedan han fick ett andra slag i juli 2020.

Det bekräftades av Olivia Grange, Jamaicas minister för kultur, kön, underhållning och sport, som i ett uttalande sa: “Jag meddelar med djupaste sorg att patriarken, bror, vän och jamaicansk musikikon, den stora Bunny Wailer … . Vi beklagar bortgången av denna enastående sångare, låtskrivare och slagverkare och firar hans liv och många prestationer. Vi är fortfarande tacksamma för den roll som Bunny Wailer spelade i utvecklingen och populariteten för reggaemusik över hela världen. ”

Wailer föddes Neville O’Riley Livingston den 10 april 1947 och växte bokstavligen upp med Marley från tidig barndom: Marleys mor och Wailers far gick med i hushållen i Kingston och hade en dotter tillsammans.

1963 bildade Wailer och Marley The Wailing Wailers med sin vän Peter Tosh. Sångarna Junior Braithwaite, Beverley Kelso och Cherry Smith gick med i gruppen, men avgick inom några månader till några år.

Martin Dahlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *